kunstbus
Dit artikel is 15-06-2008 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Ward BennettAmerikaanse interieur-ontwerper, geboren 17 november 1917 New York - overleden 13 augustus 2003 New York. Woonde en werkte in New York.

Bennett wordt beschouwd als een van de grondleggers van de high-techstijl waarin hij vaak gebruik maakt van industrieel materiaal. Hij wordt beschouwd als de uitvinder van de verzonken 'zitkuil' en de U-vormige zitbank. Zijn interieurontwerpen vielen ook op door zijn gebruik van kasten als afscheidingen en Japanse schermen om de ruimte te verdelen.

Biografie
Vanaf zijn veertiende werkt hij eerst als modetekenaar bij Saks Fifth Avenue en later bij Joe Junior.

In 1937 schreef hij zich in bij de Porto Romano Kunstacademie in Florence en van 1937 tot 1938 studeerde hij aan de Académie de la Grande Chaumière in Parijs. In deze periode werkte hij ook samen met beeldhouwer Constantin Brancusi (1876-1957).

Terug in de Verenigde Staten verhuisde hij naar los Angeles en vervolgens naar San Francisco, waar hij werkte als etaleur.

Tussen 1940 en 1943 zat hij in het Amerikaanse leger.

Na zijn militaire dienst man hij schilderlessen bij Hans Hoffmann (1880-1966) in New York.

Met zijn ontwerp van het interieur van een dakappartement voor Harry Jason in New York in 1947 verkreeg hij bekendheid.

Nadat hij tot 1950 werkzaam was bij Le Corbusier in Parijs begon hij zijn eigen ontwerpbureau voor binnenhuisarchitectuur in New York. Hij ontwierp interieurs in Amerika, Italië en Groot-Brittannië voor bedrijven als Chase Manhattan Bank en privé-klanten als de familie RockefelIer en de Agnelli's. Bennett maakte ruim honderd meubel- en textielontwerpen voor Brickel Associates in New York.

Van 1962 tot 1963 was hij gastdocent aan Yale University en van 1969 tot 1971 doceerde hij aan het Pratt Institute in New York, waar hij hoofddocent werd.

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.