kunstbus

Ben jij de slimste mens? Test je kennisniveau op YaGooBle.com.
Dit artikel is 07-01-2016 voor het laatst bewerkt.

Cinecittà

Cinecittà (Italiaans voor "Cinema Stad") is een grote filmstudio in Rome. Het is een indrukwekkend complex met onder andere pleinen en tuinen, drie restaurants, verscheidene woongebouwen voor leidinggevenden en werknemers, zestien opnamestudio’s en kleedkamers voorzien van alle comfort.

Geschiedenis
Cinecittà werd op 27 april 1937 opgericht door de Italiaanse leider Benito Mussolini. Cinecittà had als doel tegenwicht te bieden aan de sterke opkomst van de Hollywoodfilms. Een sterk distributienetwerk voor Italiaanse films en de Wet Alfieri, een wet die aan de Italiaanse film een aanzienlijke staatssubsidie bood, moesten hiervoor zorgen. Bovendien werden door middel van tientallen tijdschriften de Italiaanse fimsterren gepromoot. Door deze maatregelen steeg de productie van Italiaanse films naar tachtig per jaar. Het fascistische bewind gebruikte de cinema nauwelijks voor propagandadoeleinden. De filmindustrie werd door Mussolini vooral ingezet voor economische doeleinden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de filmstudio gebombardeerd. Na de oorlog werden verschillende grote Amerikaanse filmproducties, zoals Ben-Hur in de jaren 50, opgenomen. Na een periode van bijna bankroet zijn in de jaren 80, werd Cinecittà geprivatiseerd.


Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Cinecitt%C3%A0.Test je competentie op YaGooBle.com.

Pageviews vandaag: 36.