kunstbus
Dit artikel is 13-01-2016 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Filmfestival van Cannes

Cannes is een stad in Zuid-Frankrijk met ongeveer 70.000 inwoners (2006). Cannes ligt vlakbij Nice aan de Côte d'Azur (Middellandse Zee) in het departement Alpes-Maritimes, (Zee-Alpen), in Frankrijk kortweg 'zerosix' (06) genaamd naar het nummer van het departement, waar alle nummerborden ook met 06 beginnen.

In Cannes wordt jaarlijks in mei het filmfestival van Cannes gehouden.

Het Filmfestival van Cannes is een prestigieus internationaal filmfestival. Het wordt sinds 1946 elk jaar in de derde week van mei gehouden in de Franse stad Cannes in het Palais des Festivals et des Congrès op de La Croisette. In 1948 en 1950 werd het festival niet gehouden. In 1968 werd het afgelast wegens het mei-oproer in Parijs. Van 16 tot 27 mei 2007 wordt het filmfestival voor de 60e maal gehouden.

Omdat het festival veel aandacht van de media krijgt, wordt het door veel filmsterren bezocht en is het een populaire gelegenheid voor filmproducenten om hun nieuwe films te presenteren en aan distributeurs te verkopen.

De meest prestigieuze prijs die in Cannes wordt toegekend is de Palme d'Or (Gouden Palm) voor de beste film; deze wordt soms gedeeld door meerdere films in hetzelfde jaar.

Het Festival van Cannes heeft vier competities: Le Palme d'Or, voor de beste film; Le Camera d'Or, voor het beste regiedebuut, La Semaine de la Critique, prijs van de filmcritici; en La Quinzaine des Réalisateurs waar regisseurs de prijswinnaar bepalen.

Websites: GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Filmfestival_Cannes

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 688.