kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Shrek

Shrek is een film die geheel is vervaardigd met behulp van een computer, dus een zogenaamde computeranimatie, door de firma DreamWorks. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van William Steig.

De hoofdrolspeler is Shrek, een groene ogre. In 2001 werd het eerste deel uitgebracht. In 2004 kwam deel twee dat eveneens een groot succes was. Het derde deel is voor 2007 gepland, een vierde deel voor 2010.

Shrek 1
Shrek is een gevreesd groenachtig monster met trompetoren die in een moeras afgezonderd leeft. Omdat de mensen hem eng en lelijk vinden heeft hij liever niemand om zich heen. Dat lukt aardig in zijn afgelegen moeras. Totdat hij op een dag wakker wordt met honderden sprookjesfiguren in zijn voortuin.
Het moeras waar Shrek woont, wordt gebruikt door Lord Farquaad als opvangkamp voor sprookjesfiguren. Shrek wil zijn moeras weer voor zichzelf hebben en gaat op weg om verhaal te halen bij Farquaad. Deze zegt toe dat Shrek zijn moeras weer terugkrijgt als Shrek een prinses voor Farquaad zoekt waarmee hij kan trouwen. Samen met de hulp van zijn nieuwe vriend Donkey gaat hij op pad om de prinses voor Farquaad te zoeken en daarmee zijn moeras terug te krijgen. Samen gaan ze naar de plaats waar prinses Fiona wordt vastgehouden, en onder de ogen van een boze draak keren ze terug naar hun woongebied. De prinses verandert elke avond van gedaante. In de nacht is zij ook een Ogre, overdag een mooie prinses. Door haar redder te kussen zal haar ware gedaante onthuld worden. Op het moment het huwelijk tussen de prinses en Lord Farquaad voltrokken wordt, loopt Shrek binnen en kust de prinses. Fiona is voortaan voor altijd een Ogre.


Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Shrek.


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 287.