kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

The Emmy-Awards

Hosted by the Academy of Television Arts & Sciences.

De Emmy Award is een Amerikaanse prijs die wordt uitgereikt om buitengewone prestaties in de televisieindustrie te belonen. Een Emmy, die voor de eerste keer werd uitgereikt in 1949, is een symbool van grote erkenning van de meer dan 12000 leden van de Amerikaanse Televisie Academie.

Er zijn verschillende categorieën waarin de Emmy's worden uitgereikt, zoals voor acteurs, regisseurs, journalistiek, etc. Zo heeft bijvoorbeeld de KRO met een documentaire van het programma Netwerk zo'n internationale Emmy gekregen.

Er zijn ook Emmy's uitgereikt voor buitengewone bijdragen aan de techniek van televisietransmissie en opslag. De Japanse firma Sony heeft gedurende dertig jaar een twintigtal Emmy's ontvangen voor zijn belangrijke technische ontwikkelingen die de kwaliteit van televisie sterk hebben beïnvloed, zoals beeldbuizen (Trinitron), camera's, videorecorders etc. De Amerikaanse firma Dolby heeft een zestal technische Emmy's ontvangen.

Verder zijn er ook zogenaamde Lifetime-awards, voor personen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de (Amerikaanse) televisie-industrie.

Websites: GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Emmy_Award

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.

Pageviews vandaag: 15.