kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Bill Henson

Australische fotograaf, geboren in 1955 in Melbourne, Australië.

Bill Henson onderzoekt de ruimten tussen dag en nacht, natuur en beschaving, jeugd en volwassenheid, vrouw en man. Zijn foto's van het industriële niemandsland dat zich tussen de buitenwijken van de steden bevindt en zijn foto's van androgyne jongens en meisjes, die tegen adolescentie aanleunen, passen in de traditie van de romantische schilderkunst.

Working Hours: From dusk till dawn.
Wanneer de schemer invalt wordt de Australische kunstenaar Bill Henson wakker. Als een nachtelijk roofdier gaat hij op zoek naar jongens en meisjes die op het punt staan te ontluiken. Hij brengt zijn schatten naar de rand van de stad, daar waar het bos en de uitgesterkekte wildernis begint. Precies op het juiste moment schiet hij. Henson weet wat hij doet. Hij beheerst het licht, maar vooral de duisternis in ons. Het resultaat is betoverend. (Sculptuur 2007 - De overkant / Down under (02-06-2007 t/m 07-10-2007)
Fotomuseum Den Haag is dit jaar een van de belangrijkste gastlocaties voor de jubileumtentoonstelling van Den Haag Sculptuur. Te zien is werk van drie vooraanstaande Australische fotografen: Tracey Moffatt, Anne Zahalka en Bill Henson. Aanvullend is er videowerk te zien van de Australische kunstenaars Shaun Gladwell, Tracey Moffatt en Patricia Piccinini. (www.fotomuseumdenhaag.nl)

Websites: www.roslynoxley9.com.au/artists/18/Bill_Henson


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 859.