kunstbus
Dit artikel is 11-01-2016 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Diederik Meijer

Diederik Meijer (Zutphen, 1968) is autodidact en fotografeert pas sinds enkele jaren. Hij richt zich voornamelijk op documentaire portretten van mensen in extreme situaties. Met tentoonstellingen in Foam en het fotofestival in Naarden heeft Meijer laten zien dat hij op dit gebied een grote rol speelt.

Diederik Meijer maakte eind 2006 een serie portretten van gevangenen in de Dominicaanse republiek. Deze serie van Meijer laat zowel de verslagenheid en onzekerheid, als de veerkracht en strijdvaardigheid zien.

21-7 t/m 11-8-2007 Expositie Galerie 32-34, Amsterdam portretten van de inwoners van een Amerikaans trailerpark (gelegen aan 1900 Groom Road, New Orleans) die, in de nasleep van de orkaan Katrina, van huis en haard verdreven werden. Ruim een jaar na dato is hun situatie niet veel verbeterd en vandaag de dag zijn nog steeds 404 van de 571 trailers in het park bewoond.
In de tentoonstelling is zowel werk te zien uit de gevangenis serie als uit de Katrina serie. Een deel van het werk is voorzien van geluidsfragmenten die hij maakte bij het totstandkomen van de serie.
De tentoonstelling wordt geopend met inleidingen over gevangenen in Domincaanse Republiek van Martien Agterberg (Stichting Epafras) en Martin Groenstege (Casemanager Westelijk Halfrond van de Directie Consulaire Zaken van het Ministerie van Buitenlandse Zaken). Zij zullen vertellen over de moeilijke situatie waarin gevangenen in het buitenland terechtkomen en wat er wel en niet gedaan kan worden om hun te helpen.
Epafras verleent hulp aan Nederlandse gedetineerden in het buitenland. Zij werd in 1984 opgericht op initiatief van ds. Joop Spoor. Kijk op portretten van actrices in de porno industrie en bereidt een nieuwe serie voor die hij wil gaan maken in Afrika. .

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.