kunstbus
Dit artikel is 18-01-2016 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Hans Aarsman

Nederlands fotograaf en schrijver.

Hans Aarsman (Amsterdam 1951) studeerde enige tijd Chemie en Linguistiek aan de Universiteit van Amsterdam, maar koos na enkele jaren voor de fotografie. Zijn werk was op vele tentoonstellingen in binnen- en buitenland te zien.

Sinds 1986 is Hans Aarsman ook actief als schrijver, combineerde foto's en tekst in fotoboeken, schreef diverse columns, een roman en enkele theaterstukken.

In 1988 viel het het benedenhuis waarin Hans Aarsman woonde, onder de slopers hamer. Hij kocht een camper en verdween. Een jaar lang trok hij door Nederland. Hij schreef op wat inviel en fotografeerde vanaf het dak van zijn camper het Nederlandse landschap. Over die reis kwam in 1989 'Hollandse Taferelen', een boek vol foto's en notities.

Na terugkeer in Amsterdam, zijn geboortestad, bleef hij fotograferen en schrijven. In 1993 resulteerde dat in 'Aarsmans Amsterdam', een boek dat 'laat zien hoe de stad er uit je ooghoeken uitziet', zoals hij zelf zegt. Zijn fotografische werk is diverse keren te zien geweest in het Stedelijk Museum. In 1993 ontving hij van de stad Amsterdam de Maria Austria Prijs.

In 1995 verscheen zijn eerste roman 'Twee hoofden, één kussen'. Hij schreef diverse toneelstukken en had tot 1999 een column in het NRC Handelsblad. Eind 2002 gaat de monoloog 'Ruis' in Brugge in premiére en komt in november naar Amsterdam.

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.