kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Ilya Rabinovich

Russisch-Israelisch fotograaf

Amsterdam.

Ilya Rabinovich (1965, Kisheniev, U.S.S.R.) emigreerde in 1973 vanuit Rusland naar Israël en doorliep begin jaren negentig de Academie Bezalel (afdeling Fotografie) in Jeruzalem. Na zijn afstuderen daar kreeg hij zijn vervolgopleiding aan de Rijksacademie in Amsterdam, waar hij zich toelegde op de fotografie.

Ilya Rabinovich kreeg diverse prijzen en beurzen toegekend, waaronder de America-Israeli Photografic Award 1996.

Hij exposeerde zijn werk in galeries in Berlijn, Tel Aviv, Jeruzalem, en Brussel. Ook nam hij deel aan diverse groepsexposities en projecten in binnen- en buitenland, waaronder de expositie 'Trouble Spot Painting' in het Mukha te Antwerpen (1999).

Ilya Rabinovich bracht in maart 2002 een zevental foto's in galerie Podion, die ontstonden naar aanleiding van de door Rabinovich ingezette zoektocht naar de plaatsen waar hij gewerkt heeft: o.a. Johannesburg, Odessa, Kosa (Oekraïne), Mexico City en Berlijn. Deze plaatsen legde Rabinovich op een geheel eigen manier op de foto vast. Zo hingen er in de galerie enkele foto's van Berlijnse parkeergarages, waarin het scherpe neonlicht, ritmes van betonnen pilaren, contouren en gekleurde autohoezen een belangrijke rol spelen.

Websites: www.ilyarabinovich.com, www.akinci.nl

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.