kunstbus
Dit artikel is 14-06-2011 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Jenny Wesly

Fotografe

De fotografie van Jenny Wesly (1948) is verbonden met haar persoonlijke levensgeschiedenis. Na een studie kunstgeschiedenis en een baan in het Guggenheim Museum in New York, vestigde zij zich in 1982 als zelfstandig fotograaf in Amsterdam. Haar eerste grote project was 'Joods' over de Joodse gemeenschap in Nederland. 'Joods' was zowel een tentoonstelling als een fotoboek. Na dit project wordt haar werk steeds persoonlijker. De rode draad in haar werk is het dualisme tussen schuld en onschuld en idylle en geweld. De laatste jaren fotografeert Wesly niet meer volgens de klassieke wetten van de fotografie. Ze is gaan experimenteren met andere camera's en vrijer, meer vanuit de losse pols, gaan werken.

2005
Voor Beeldend Nieuws fotografeerde Wesly een jaar lang in Amsterdam Zuidoost. In de reeks die hieruit is voortgekomen, laat ze een persoonlijke visie op de Bijlmer zien. Ze is niet alleen de fotograaf die een opdracht heeft gekregen, maar ook de betrokken bewoner die zich thuis voelt in Amsterdam Zuidoost. Dat is zichtbaar in haar foto's. En dat vertaalt zich ook in nieuwsitems die ze heeft vastgelegd. De vier grote thema's die het afgelopen jaar telkens terugkeerden zijn: de stedelijke vernieuwing, de bewoners, cultuur en jeugd in de Bijlmer.

Websites:
* www.jennywesly.nl

Naast vrij werk geeft Wesly ook trainingen en workshops op het gebied van fotografie, interculturele educatie, identiteit en 'empowerment' (www.focusprojecten.nl).


Pageviews vandaag: 676.