kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Mario Testino

Mario Testino (1954)

Londen woonachtige Peruaanse fotograaf heeft naam gemaakt met mode- en glamourfoto's van Hollywood-sterren, topmodellen en andere beroemdheden als o.a. Cindy Crawford, Kate Moss, Kylie Minogue, Elton John, Puff Daddy en Naomi Campbell, Dr. Dre, The Royal Ballet, Tracey Emin, Robbie Williams, Diana - Princess of Wales, Madonna (met baby Lourdes), Gwyneth Paltrow, Nicole Kidman, Julia Roberts, Janet Jackson, Jude Law, Keanu Reeves, Meg Ryan, Elizabeth Hurley en Catherine Zeta-Jones.

Mario Testino werd in 1954 geboren in Lima, Peru en kwam in 1976 naar Londen. Om geld te verdienen maakt hij voor beginnende modellen een portfolio, inclusief haar en make-up en vraagt hiervoor een bedrag van 25 pond. Bijna dertig jaar later is Mario Testino de meest beroemde fotograaf, daarbij ook de best betaalde fotograaf ooit.

Zijn foto's worden vooral zo gewaardeerd omdat het meer is dan een foto alleen, vaak worden zijn reportages gezien als kunst, zijn werk is dan ook vaak het onderwerp van tentoonstellingen en exposities.

Mario Testino is onder andere bekend geworden door de foto die hij heeft genomen van Princess Di voor de cover van Vanity Fair in 1997.

Ook zijn fotoreportage eind jaren negentig voor Gucci, heeft Mario Testino veel lof (en opdrachten) bezorgd.

In 1998 heeft Mario Testino zijn eerste boek gepubliceerd met de title ' Any Objections?'. Hierin zie je een selectie uit de immense fotocollectie waar Testino beroemd mee is geworden.

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.