kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Mark van den Brink

Mark van den Brink (1965)

Geboren in Witmarsum, werkt in Amsterdam,

Gerrit Rietveld Academie, fotografie, Amsterdam (1991-1996),

Mark van den Brink werkt bijna uitsluitend met een mini camera die normaal voor spionagedoeleinden wordt gebruikt. Door een dergelijke inperking van zijn mogelijkheden maakt zijn werk een specifiek aspect van het fotografische beeld zichtbaar: uit een grijze emulsie maken zich voorstellingen van figuren en objecten los alsof het toevallig geobserveerde, lokale verdichtingen zijn binnen een diffuse wereld van stofdeeltjes of atomen.

1997 Noorderlicht
Mark van den Brink presenteert een selectie foto's uit series die hij de laatste drie jaar maakte. Het getoonde werk is een verslag van zijn zwerftochten door parken, langs rivieren, in bossen of in straten. Hij bedenkt de beelden niet van te voren, maar komt ze tegen, herkent ze. Al zoekend en kijkend probeert hij de wereld als buitenstaander te beschouwen.

Achter de schermen van Startpagina
Sinds 1998 zorgt Startpagina ervoor dat beginnende internetters hun zoektocht over internet kunnen beginnen. Auteur en publicist Max Pam en fotograaf Mark van den Brink geven in het boek 'Sinds 1998 de afstandsbediening van internet' een beeld van hun persoonlijke, associatieve zoektocht op internet. Max Pam doet dat in woorden, Mark van den Brink in beelden. Ook komen enkelen van de duizenden beheerders van dochterpagina's en de mensen van Startpagina zelf eventjes achter hun schermen vandaan.
ISBN: 90-807294-8-5, 65 pag. genaaid, gebonden


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.