kunstbus
Dit artikel is 13-06-2011 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Popel Coumou

Popel Coumou (1978) studeerde in 2004 af aan de Rietveld Academie afdeling Fotografie. Zij exposeerde bij het Amsterdams Centrum voor Fotografie (ACF) in 2004, Korzotheater Den Haag 2005 en Galerie Maurits van de Laar Den Haag 2005. Haar werk werd aangekocht door o.a. het Gemeentemuseum Het Domein Sittard, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het VU Academisch Medisch Centrum, het Bouwfonds, en het CBK Z/O Amsterdam.

2005 FoAM - Fotografiemuseum Amsterdam: Whispering Spaces - Popel Coumou
Popel Coumou is afgestudeerd met een reeks schilderachtige foto's van slaapkamers. Imaginaire kamers, die Coumou heel zorgvuldig opbouwt met papier en klei tot twee dimensionale collages en daarna analoog fotografeert. Popel is gefascineerd door de geheimzinnigheid van deze plekken die, wanneer de mens is verdwenen, zo leeg lijken. Ruimtes waar je als buitenstaander geen toegang tot hebt. Toch zijn het juist deze ruimtes waar de mens zich het meest op zichzelf voelt teruggeworpen en waar de emoties de vrije loop worden gelaten.
Waar in de eerste serie de slaapkamers nog heel menselijke elementen bevatten als een vaas met bloemen of een bedlampje, zijn de vertrekken gaandeweg steeds abstracter en leger geworden. Elke verwijzing naar menselijke aanwezigheid is op een verschoven laken na, verdwenen. De details verdwijnen langzaam en de ruimtes worden abstracte kleurvlakken waarin alleen de suggestie van een bed of een raam nog te vinden zijn. In deze verstilde beelden lijkt de fotografie een uitdaging aan te gaan met de schilderkunst, hetgeen een interessante spanning oplevert

Websites:
* www.popelcoumou.nl

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 62.