kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Aaron van Erp

Aaron van Erp (1978)

Geboren in Veghel. Woont en werkt in Eindhoven.

Aaron van Erp werd in Veghel geboren en genoot zijn kunstopleiding aan de kunstacademie in
's-Hertogenbosch (1996-2001). Hij won in 2002 de Buning Brongers prijs en was genomineerd voor de Wim Izaks Prijs (2004).

Aaron van Erp richt zich op het visualiseren van verhalen en idee├źn die in zijn eigen brein ontstaan, gevoed door de literatuur of door songteksten, en met een voorkeur voor menselijk drama ontstaan door gewelddadigheid. Zijn zeer grote figuratieve schilderijen hebben een zeer expressieve naar abstractie neigende schildertrant. Een beeld maken dat een verhaal of een deel van een verhaal suggereert, en dat met zo min mogelijk beeldelementen, is het streven van Aaron van Erp. Waar het hem - naar eigen zeggen - niet lukt om van zijn gedachtenflarden een consistent verhaal te schrijven, slaagt hij er wel in om met kwasten en verf een overtuigend beeld op te roepen.

Aaron van Erp is een rijzende ster in de internationale kunstwereld. Jan Hoet besteedde in 2006 in het nieuwe Marta Herford Museum prominent aandacht aan zijn werk tijdens de internationale groepstentoonstelling 'Sieben auf einen Streich', Van Erp was een van de drie Nederlandse deelnemers aan de tentoonstelling Nederland Duitsland Schilderkunst/Malerei in het GEM Den Haag (21/10/06 - 21/01/07) en zijn werk is opgenomen de vermaarde Saatchi collectie.


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.

Pageviews vandaag: 25.