kunstbus
Dit artikel is 06-10-2009 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Alain Bornain

Alain Bornain is één van de meest veelbelovende jonge artiesten van vandaag in de Franstalige Gemeenschap van België. Zijn schilderkunst van gebaren is ontsproten uit een abstract expressionisme eerste instantie komen gevoelens vrij in schitterende kleuren, in een breed en moeilijk te controleren gebaar.

Het geheugen pint er zich op vast. Het spoor uit het verleden, de fotografische fragmenten, de woorden, de beelden uit het leven vormen het teken van een reflectie die verdergaat dan een soms reducerende impulsiviteit. Door terug te keren naar de wortels van zijn herinneringen, exploreert Alain Bornain het zwarte doek : hij vervoegt, berekent, wist uit, herschrijft, wist weer uit. Een concrete aanpak, waarmin iedereen zich kan terugvinden en die de deur opent voor de eenvoudige en evidente dingen.

Het Museum voor Schone Kunsten besteedt bijzonder veel aandacht aan de hedendaagse productie en staat erop ze vanaf nu te integreren in de collecties. Andere artiesten, andere invalshoeken : Victor Neri, Jean-François Van Haelmeersch…

Bron: www.charleroi-museum.org

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.