kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Alessandro Montalbano

Het onderwerp van zijn werken bestaat vaak uit paarden, engelen en het naakt. Deze onderwerpen komen voort uit zijn herinneringen en zijn belevenissen, gedachten en relaties van dit moment. Montalbano wisselt sculpturen af met schilderijen en etsen omdat deze verschillende disciplines elkaar aanvullen. Naar eigen zeggen kan hij zich alleen hierdoor ontwikkelen, met het resultaat dat zijn sculpturen voortkomen uit de beperkingen van de schilderkunst. Maar het creëren van sculpturen alleen zou hem ook niet de voldoening kunnen geven die hij wenst. Zijn werk wordt gekenmerkt door de hantering van krachtige, ritmische composities en vluchtige, grillige penseelstreken.

Met zijn werken heeft hij al vele tentoonstellingen in Zwitserland, Verenigde Staten, Frankrijk, Spanje en Nederland en publicaties op zijn naam staan. In 1991 ontving hij de prestigieuze Susse Frères Fondeurs Prize, een prijs die kunstenaars als Zadkine, Germaine Richier en Giacometti ook hebben ontvangen.

De catalogus Montalbano 1983-2003 20 ans de création verscheen in 2003 met een overzicht van al zijn werken van de afgelopen 20 jaar.

2004 Het museum voor Moderne Beeldende Kunst in Monaco heeft een werk van deze kunstenaar aangekocht voor haar vaste collectie.

15 januari 2005 presenteert catalogus van Alessandro Montalbano.
Alessandro Montalbano (Parijs), een gevestigde kunstenaar geboren in Sicilië maar sinds 20 jaar werkzaam in Parijs, heeft twee jaar geleden het beeld Le Voyageur des Sens mogen tonen tijdens de expositie Europa in Beeld aan het Lange Voorhout te Den Haag. Samen met een selectie van zijn schilderijen, beelden en etsen zal Galerie Goncourt deze sculptuur tonen.

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 61.