kunstbus
Dit artikel is 31-12-2015 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Alfred GrévinFranse beeldhouwer, karikaturist en kostuumontwerper, geboren 28 januari 1827 in Épineuil - overleden 1892 te Saint-Mandé.

In 1853 verhuist hij naar Parijs waar hij als karikaturist werkt voor de krant Le Gaulois geleid door Arthur Meyer, en een humoristisch tijdschrift. Om een einde aan zijn geldgebrek te maken wordt hij kostuumontwerper voor het theater. de opbrengsten van deze bezigheid stellen hem in staat zich in 1867 te vestigen in een woning te Saint-Mandé.

In 1881 wordt hij benaderd door Arthur Meyer om de wassen beelden voor zijn museum te vervaardigen.

Musée Grévin
Omdat in die tijd veel beroemdheden naar Parijs kwamen, en deze onbereikbaar waren voor de burgers, besloot journalist Arthur Meyer een wassenbeeldmuseum op te richten. Dit museum werd gebouwd door de architect Esnault-Pelterie en op 5 juni 1882 officieel geopend. Arthur Meyer, de drijvende kracht achter het museum vertrouwde ontwerper/cartoonist Alfred Grévin het maken van de beelden toe.
In totaal heeft het museum ongeveer 150 wassenbeelden. Vooral veel Franse helden als Celine Dion en Charles de Gaulle, maar ook internationele beroemdheden als Abert Einstein en Michael Jackson komen in de collectie voor. Verder heeft het museum een spectaculaire geluid- en lichtshow.

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.