kunstbus
Dit artikel is 31-12-2015 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

ArtEZ

ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten

ArtEZ hogeschool voor de kunsten is met ruim 3000 studenten en meer dan twintig opleidingen voor beeldende kunst, vormgeving, bouwkunst, dans, theater en muziek de grootste en meest veelzijdige kunsthogeschool van Nederland. ArtEZ verzorgt in Arnhem, Enschede en Zwolle vooropleidingen, bachelors en voortgezette opleidingen tot kunstenaar of kunstdocent.
De onderwijslocaties van ArtEZ kennen een aantal bijzondere gebouwen met werkplaatsen voor audiovisuele producties, computer, fotografie, grafiek, hout, keramiek, kunststof, metaal, zeefdruk, dans-, muziek- en theaterstudio's. Ook zijn er professionele expositieruimten, theater- en concertzalen waarin studenten en docenten hun werk kunnen presenteren.
Een hogeschool met uitsluitend kunstopleidingen op bachelor- en masterniveau biedt veel mogelijkheden tot samenwerking tussen de diverse kunstdisciplines: modevormgevers die theaterkostuums ontwerpen, componisten die filmmuziek schrijven, muziekstudenten die samenwerken met choreografen, et cetera. Studeren bij ArtEZ betekent dat je verder kijkt dan de eigen kunstopleiding. Je laat je inspireren door wat er om je heen gebeurt aan onder meer beeldende kunst, muziek, dans, theater en film.

De Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving Arnhem ( AbkvA ) kent vijf vierjarige opleidingen: Grafisch Ontwerpen, Modevormgeving, 3D Design, Vrije Kunst of Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Alleen de opleidingen Grafisch Ontwerpen en Vrije Kunst kun je ook in deeltijd volgen. De Academie kent geen algemeen basisjaar. Na een geslaagd toelatingsexamen start je direct bij een van de opleidingen.

Website: Oost Nederland te Arnhem en van de stichting Christelijke Hogeschool voor de kunsten Constantijn Huygens te Kampen hebben per 1 januari 2000 de samenwerkingsstichting ArtEZ opgericht en daaraan alle personeel, activiteiten en middelen overgedragen. Met de vakorganisaties is een sociaal convenant overeengekomen, waarin onder meer ook is opgenomen dat in het kader van het werkgelegenheidsbeleid uitvoering gegeven zal worden aan organisatiestructurering, taak- en functiedifferentiatie, alsmede aan functiebeschrijvingen en functiewaardering.

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.