kunstbus
Dit artikel is 22-02-2010 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Arttube

ArtTube is een website kunst en design. ArtTube wordt gemaakt door Museum Boijmans Van Beuningen.

Op ArtTube staan video's die te maken hebben met het museum en zijn collectie. Die video's maken ze zelf en laten ze maken door getalenteerde filmers.

Er komen regelmatig nieuwe video's op ArtTube. En vanaf het voorjaar 2010 kan je via de video's doorlinken naar een andere website met gedetailleerde informatie over kunstwerken uit de collectie.

Naast video's over kunstenaars, (de opbouw van) tentoonstellingen en de museumcollectie, toont ArtTube ook registraties van lezingen en verslagen van kunstevenementen in binnen- en buitenland. ArtTube fungeert eveneens als het geheugen van Museum Boijmans Van Beuningen: zo laten Polygoonbeelden het museum in de vorige eeuw herleven.

Een greep uit de films die te zien zijn: tien portretten van de genomineerden voor de Rotterdam designprijs 2009, de lezing van Pipilotti Rist, een remix van een film uit 1930 over de bouw van het museum en interviews met VIP gasten van het museum.

Boijmans digitaal
Naast dit platform ontwikkelt Museum Boijmans Van Beuningen op dit moment nog twee websites: de website Collectie Online en de website voor specialisten ALMA (Afbeelding Linkt Met Artefact). In het voorjaar zal een groot deel van de collectie van het museum online worden ontsloten voor het publiek. In het najaar van 2010 wordt het mogelijk om via internet gebruiksvoorwerpen uit de collectie te linken aan schilderijen en prenten waarop dit object is afgebeeld.
Elke video op ArtTube wordt dan gelinkt aan de collectiestukken op de website Collectie Online, aan objecten van ALMA en andere relevante informatie op internet. De websites vullen elkaar aan en voorzien zo het publiek van gedetailleerde informatie over de collectie en de tentoonstellingen. Alle websites zijn zowel Nederlands- als Engelstalig.

ArtTube is een initiatief van Museum Boijmans Van Beuningen en is ontwikkeld met steun van het VSBfonds, partner in educatie van Museum Boijmans Van Beuningen.

Website: http://arttube.boijmans.nl/

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 23.