kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Audrey van der Krogt

Audrey van der Krogt (Heerlen, 1979) is zowel beeldhouwer als performance-kunstenaar. Een directe confrontatie met de toeschouwer staat in haar werk vaak centraal.

Audrey van der Krogt voltooide in 2000 haar opleiding aan de Academie Beeldende Kunsten te Maastricht, plastische vormgeving.

2002 Rotterdam Geremixed, Vijfentwintig kunstenaars veranderen de openbare ruimte,
Audrey van der Krogt, wil aan de hijskranen van het Maritiem Museum uilen ballen hangen. In plaats van uit plukken vacht en muizenbotjes, zullen de ballen bestaan uit door de Rotterdamse bevolking vrijwillig afgestane voorwerpen die worden overgoten met gips en latex. http://www.orange-event.nl/kunstxpress/audrey/

EXPOSITIE Stadsgalerij Heerlen Van 29-6 t/m 29-8-2004, installatie, Privévrees
In de projectruimte zal zij een sculptuur plaatsen waarin haar fascinatie voor tijdelijkheid en vergankelijkheid de boventoon voert. Een levensgrote menselijke figuur, gevormd uit ongebakken klei, staat onder een douche waar af en toe water uitstroomt. Door de tijd heen zal de klei inzakken, afbrokkelen en veranderen van textuur, en een ander beeld tonen. Hoelang houdt het werk zijn vorm en wanneer behoort het tot de herinnering?

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.

Pageviews vandaag: 313.