kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Charles Biederman

Charles Biederman (1906 - 2004)

Amerikaanse modernistische kunstschilder en theoreticus,

schilder steeds de "structurele processen" beschrijven. Biederman gebruikte voor zijn werken andere materialen dan enkel verf, zoals plastiek en metaal.

Biederman studeerde in Chicago, New York en Parijs en werd geïnspireerd door Leonardo da Vinci, Courbet, Cézanne en Monet.

Charles Biederman lanceerde zijn carrière met twee belangrijke tentoonstellingen in de Stad New York in Maart, 1936. Hij vertrok in het opvolgende jaar naar Parijs om 9 maanden later weer terug te keren naar de Verenigde Staten, ontgoocheld over het Europees modernisme en overtuigd dat slechts in Amerika een echt nieuwe kunst kon worden ontwikkeld.

In 1942 verhuisde hij naar Rew Wing, Minnesota waar hij, in afzondering levend met zijn vrouw Mary en dochter Anna, zijn theorieën ontwikkelde en zijn kunst perfectioneerde.

In 1948 kwam zijn beroemde theoretische geschrift uit; ''Art as the Evolution of Visual Knowledge''.

1962 Laureaat Sikkens Foundation voor de opleving van het constructivisme en de verbeelding van universele wetten in de lijn van De Stijl, met als doel: de algehele vernieuwing van onze sociale omgeving, van huis tot stad.

30-12-2004 Schilder Charles Biederman overleden op 98-jarige leeftijd in het Amerikaanse Minnesota.


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 23.