kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Ernst Voss

Fotograaf en schilder, geboren op 12 januari 1959 in Johannesburg, Zuid Afrika.

Website: Ernst Voss is een hedendaagse 'en plein air' schilder die de hedendaagse wereld en de zich ontspannende mens met snelle en overtuigende streken op het doek zet. O.a. in New York hield hij zich bezig met het op straat schilderen. Snelheid was daarbij geboden omdat de stad niet stilstaat voor de schilder.

De uit Zuid-Afrika afkomstige schilder volgde van 1979 tot 1984 zijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie nadat hij via Engeland naar Amsterdam gekomen was.

Samen met Jurriaan van Hall, Peter Klashorst, Bart Domburg en de gebroeders Donker maakte hij deel uit van de groep Nieuwe Wilden op die later omgedoopt werd tot After Nature. De leden werkten van 1987 tot de opheffing in 1995 met elkaar samen. In tegenstelling tot vele kunstenaars uit die tijd wilden zij vanachter een schildersezel op hun eigen manier zelfgekozen onderwerpen weergeven, in het atelier of in de vrije natuur.

Tussen 1984 en 1998 werkt Voss een aantal periodes in New York en Londen. Daarna keert hij terug naar Amsterdam waar hij nu zijn atelier heeft.

In 2005 maakte Voss een eigen interpretatie van de Nachtwacht van Rembrandt wiens late stijl hem boeit, evenals het schilderen op doeken met grote en afwijkende maten. Daarbij experimenteert hij graag met lichtval, gezichtsuitdrukkingen en verftechnieken.

Websites: www.galeriekatwijk.nl, www.denieuwenachtwacht.nl

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.