kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Ger Stallenberg

The next step o p 67x67cmIn the picture 60x60

Ger Stallenberg is geboren op 7 juli 1959 te Maastricht. Hij woont en werkt in Lage Mierde.

"Ik zie een reflectie van de oneindigheid in de realiteit. Ik probeer in mijn schilderijen alledaagse dingen aan te vullen met universele waarheden." Ger Stallenberg maakt olieverfschilderijen en tekeningen die door hun realisme bij de toeschouwer ontzag opwekken, maar die ook aanzetten tot denken.

Biografie:
Van 1974 tot 1979 studeerde hij aan de Academie voor beeldende vorming in Tilburg. Sinds 1997 is Het Ware Huis in Lage Mierde zijn thuisbasis. Hier heeft hij zijn atelier en galerie waar hij naast zijn eigen schilderijen ook een uitgebreide verkoopcollectie Art Nouveau en Art deco heeft die tevens een grote bron van inspiratie vormt voor zijn eigen werk. Zie hiervoor: Ger Stallenberg weet in zijn schilderijen alledaagse zaken om te vormen tot visuele poëzie. Met deze poëzie van licht en kleur slaagt hij erin het schijnbaar realistische tafereel een meerwaarde te geven. Hij probeert in zijn werk het alledaagse te laten verwijzen naar het eeuwige. Een bloem die pronkt op de voorgrond staat in een landschap dat de eeuwen trotseert.
De wisselwerking van cultuur met natuur is een vaak terugkerend thema in het werk van Ger Stallenberg. Een wisselwerking die tegenstellingen laat zien, maar ook aanvullingen en verrassende overeenkomsten. De schilder noemt dit gegeven een harmonie van contrasten! Realisme en fantasie gaan hierbij hand in hand. Het werk biedt de beschouwer alle mogelijkheid om weg te dromen om zo een eigen sfeer op te roepen. De bijzonder verfijnde stofuitdrukking en het heldere kleurgebruik geven het werk van Ger Stallenberg een enorme zeggingskracht die tijdloos is te noemen.

Collecties o.a.
. DSM, Heerlen
. NBM-Amstelland, Den Haag
. Unive verzekeringen, Zwolle
. Bonnefanten museum, Maastricht

Websites: www.hetwarehuis.nl, www.josvanriswick.nl/ger_stallenberg.html, www.kunstenaarsweb.nl/kunstenaars/pers_site.asp?id=1397, www.levide.nl/nieuws/bezoekStallenberg/stallenberg.htm

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.

Pageviews vandaag: 508.