kunstbus
Dit artikel is 15-09-2008 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Heli Rekula

Heli Rekula (1963)

Werkt en woont in Helsinki, Finland.zonder titel, thema Pilgrimage, 1996

Bij veel van haar portretten, landschappen, ensceneringen en korte films vormt het vrouwelijke lichaam het uitgangspunt. Soms is dat haar eigen lichaam; ook fotografeert Rakula persoonlijke vrienden, maar vaak gebruikt ze acteurs en professionele modellen.
Thema's die in haar series een belangrijke rol spelen zijn: masochisme als zelfonderdrukking; onschuld en het verlies daarvan; de kwetsbaarheid en de teleurstelling in relaties; de invloed van het Christendom in de wereld van nu.

Nature Studies, Heli Rekula (Finland, 1997),
Een semi-documentaire over een meisje dat het gedrag van insecten en kleine dieren bestudeert en over haar natuurstudies vertelt.

1998 - 'Paradise lost' is de titel van Heli's eerste grote solotentoonstelling in het buitenland. De titels Paradise lost, Here today, Gone tomorrow, Pilgrimage staan voor verschillende groepen werken in de tentoonstelling die eenzelfde sfeer uitademen. Middels fotografische werken en video-installaties toont Heli Rakula haar beleving, in een poging de wereld om zich heen te registreren, maar ook met ruimte voor de toeschouwer, om eigen fantasie├źn, gevoelens en gedachten te projecteren.


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.

Pageviews vandaag: 19.