kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Henk Veen

Henk Veen (17-06-64, Amsterdam)

Amsterdam,

Henk Veen werkte enige tijd samen met zijn vriend Herman Brood. Zo heeft hij in 1981 samen met Herman een film gemaakt waarin het buurthuis en dope verslaving onder de jeugd centraal stond. Maar bezit wel een geheel eigen stijl en wijze van aanpak van moderne kunst. Zijn werken met een wilde astracte schilderstijl kenmerken zich door de zeer herkenbare dagelijkse situaties en spreken mede daardoor een zeer groot publiek aan.

Henk Veen is een kunstenaar die, voornamelijk sinds de beschildering van het decor van het televisieprogramma Live & Cooking (wekelijks gepresenteerd door Carlo Boszhard en Irene Moors), een snel groeiende naamsbekendheid geniet. Daarna is het allemaal erg snel gegaan en werkte hij mee aan TV programma's als Idols.

In 2001 leidt een ontmoeting tussen Leopold en kunstenaar Henk Veen tot een samenwerkingsverband. Het gecombineerde werk valt op door het contrast tussen de wilde abstracte schilderstijl van Henk Veen en de (sur-)realistische stijl van Leopold. Samen bedenken ze het concept voor een schilderij waarna om beurten het zelfde doek wordt beschilderd.


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.