kunstbus
Dit artikel is 02-02-2010 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Illy-prize

Illy prize

Prestigieuze prijs uitgereikt aan de meest vernieuwende kunstenaar van onder meer Art Rotterdam en ArtBrussels. Deze ontvangt hiermee ondermeer een geldbedrag van € 10.000 euro maar wordt ook uitgenodigd een exclusieve serie koffiekopjes te ontwerpen voor Illy. Collectors items voor de kunstliefhebber, gemaakt in een beperkte oplage.

illycaffè reikt de illy Prize uit op vier internationale kunstbeurzen: Art Brussels, Art Rotterdam, Biënnale van Venetië en Artissima. De allereerste werd uitgereikt op Art Brussels in 2004.

Vanaf 2006 wordt de prijs op Art Rotterdam uitgedeeld:

Winnaars Art Rotterdam:
2006 Louis de Cordier (België, 1978)
2007 Lisa Oppenheim
2008 Alexandra Leykauf
2009 Susan Collis (1956) van galerie Seventeen te Londen.

Winnaars Art Brussels:
2004 Janaina Tschäpe (Germany)
2005 Anouk De Clercq (1971)
2006 David Shrigley (Scotland)
2007 Zuid-Afrikaanse videokunstenaar Robin Rhode
2008 Belgische kunstenaar Koen Van Den Broek
2009 Conrad Shawcross (United Kingdom)

De espressofabrikant uit het Noord-Italiaanse Triëste onderhoudt al jarenlang nauwe banden met de kunstwereld. In 1992 besloot illycaffè haar bekende kopjes te laten decoreren door hedendaagse kunstenaars. Sindsdien transformeerde elk jaar bekende en minder bekende hedendaagse kunstenaars de illy kopjes in unieke meesterwerkjes. Bekende kunstenaars als Federico Fellini, Robert Rauschenberg, James Rosenquist, Jannis Kounellis en Jeff Koons maakten zo van een alledaags gebruiksvoorwerp de illy Art collections.
Verder werkt illycaffè nauw samen met organisaties die kunst promoten. In 2003 was illycaffè voor de tweede maal hoofdsponsor van de Biënnale van Venetië. illycaffè werkt ook samen met het Palais de Tokyo in Parijs waar het in 2002 de overzichtstentoonstelling van Louise Bourgeois organiseerde en Artissima in New York is elk jaar het decor van de presentatie van de eerste illy Art collection van het jaar.

Website: www.illy.com

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 207.