kunstbus
Dit artikel is 03-04-2011 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Jonathan Callan

Uit zijn werken blijkt dat Jonathan Callan (°61 UK) een obsessie heeft voor stoffelijkheid. Hij ziet zichzelf als een kunstenaar op zoek naar de aard van de betekenis van de dingen. Hij wil achterhalen hoe we betekenis geven aan onze ervaringen en vooral hoe we die betekenis in de vorm van een geschreven taal gieten.

Bijna al zijn werken vinden hun oorsprong in boeken, waarbij hij gebruik maakt van de fysieke aspecten van de boeken als voorwerp en dit verder doortrekt naar de woorden en prenten die schuilgaan onder het kaft. Op die manier gaat de kunstenaar een dialoog aan met de generische aspecten van taal door deze te beschouwen met de unieke visie van beeldhouwer en schilder.

Jonathan Callan stelt zowel nationaal als internationaal tentoon. Solo tentoonstellingen bij Nicole Klagsburn New York, Kudlek Van der Grinten, Köln 2008, Grusenmeyer Gallery, Deurle, 2007, en de Mattress Factory, Pittsburgh, 2005. Zijn werk bevindt zichin het Museum of Modern Art, New York, het British Museum, London, het Henry Moore Institute, South London Gallery, London, Whitworth Gallery, Manchester and The Ferens Art Gallery, Hull.

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 6.