kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Kunstenaar James Brown

Geboren in Los Angeles. Woont en werkt in New York, Parijs en Oaxaca (Mexico). Schilderijen, sculpturen, tekeningen en collages.

Pas in de jaren '80 begon James Brown met zijn artistieke loopbaan. Niet alleen zijn gevoelige relatie tot de tekening en zijn gebruik van pastel en papier, maar ook zijn algemeen gevoel voor het alledaagse, het grijpbare en in het algemeen de zoektocht naar de bron van de communicatie in zijn werken, was zijn doel.

Internal Order
Na jaren in New York en Parijs te hebben gewerkt, besloot James Brown in 1998 zijn atelier naar Mexico te verplaatsen. Op dat moment besloot hij met olieverf te gaan werken, iets wat hij voorheen nog nooit eerder had gedaan. De collectie die hier ontstaat, omvat tekeningen, aquarellen, schilderijen en olieverven op de zo typische achterkanten van gevouwen, linnen landkaarten. Dit werk heeft vooral een zeer organisch karakter, iets wat Brown samenvat onder de titel Internal Order. Internal Order is de titel van het werk dat hij in Mexico, vanaf 1998-2003 heeft gemaakt. Het werk is een antwoord op een verlangen diep in hem, een bedachtzaam en intuïtief proces. Ofschoon vele werken die hij in Mexico heeft gemaakt afzonderlijke titels hebben, vallen ze allemaal onder deze titel.

Bron: www.schoots.com

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 19.