kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Kurt d'Haeseleer

Kurt D'Haeseleer (1974, Brussel)

Belgische videokunstenaar, actief als: producer, regisseur,

Kurt d'Haeseleer is een jonge Belgische kunstenaar die zich bezighoudt met moderne digitale montage- en productietechnieken. Sinds enkele jaren werkt hij vanuit het Brusselse collectief De Filmfabriek. Hij bepaalt regelmatig de videografie van multimediale theater- en dansprojecten. Zijn werk is gebaseerd op state of the art digitale montage- en productietechnieken. In zijn werk combineert hij fantastische, organische en associatieve beelden uit schijnbaar alledaagse opnamen. Als een digitale alchemist wekt hij de pixelmaterie tot leven en brengt een beeldenstroom op gang.

A City Remix (Belgium, 1999)
Mooie, melancholische videogemanipuleerde contemplatie op diverse aspecten van verstedelijking met grommende, knetterende soundtrack.
Deze videofilm geeft een visie op de generische, uitgetrokken en geëx/implodeerde steden van onze tijd. Sociologische, urbanistische, economische en persoonlijke patronen worden samengeweven totdat elk beeld in verbinding staat met elk ander beeld en met het dagelijkse leven.

File (Belgium, 2000) video 25'
Videoclip, essay, actiefilm, sociologische studie, documentaire, soap, reclamespot en een hermetische brok sensaties ineen.
File tast de bandbreedte tussen representatie en immersie af en laat een complexe wereld zien. De tape is videoclip, essay, actiefilm, sociologische studie, documentaire, soap, reclamespot, maar tegelijkertijd ook een hermetische brok sensaties. Een gedateerde relatie vliegt uit de bocht en twee mensen verliezen elkaar in een wereld van overdrive.
Stadsbeelden die in de breedte en de hoogte vervormen om vervolgens in kleurige barcodes uiteen te rafelen, aanzwellende muziek, telefoontonen die contact zoeken met een ander toestel terwijl vanuit de lucht de camera langs autowegen en hoge gebouwen beweegt om te belanden op een andere plek. Zo visualiseert d'Haeseleer de dynamiek van informatieoverdracht in ons tijdperk van glasvezelkabels, computers en modems.

Relevante verwijzingen: http://www.filmfabriek.be/, http://www.filmfestivalrotterdam.com/

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.