kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Mail-Art

Mail-art

Mail art is een kunstvorm waarbij de communicatie het medium is.

Mail art Kunstenaars wisselen via de post hun kunstwerken uit en vermijden zo het traditionele kunstgebeuren. Na de fluxus-beweging zetten kunstenaars hun alternatieve activiteiten voort. Ze organiseren zo hun eigen tentoonstellingen en regelen hun eigen publicaties. Door de komst van Internet is Mail-Art doorgebroken bij een groter publiek en dagelijks groeit de groep die zich bezighoudt met deze vorm van creatieve communicatie.

Ray Johnson wordt gezien als de starter van deze kunststroming in de zestiger jaren. Hij wordt gezien als de 'vader' van de Mail art met zijn New York Correspondence School. De kunststroming vermijdt de officiële kunstwereld met zijn galeriën en musea en regelt alles zelf.

Nederland zijn ondermeer actief: Ko de Jonge, Bart Boumans, Jenny de Groot, Sonja van der Burg, Ruud Janssen, Litsa Spathi en Renée Wagemans. In België zijn Guy Bleus, Sjoerd Paridaen, Hans van Heirseele en Frips bekende namen.

Tentoonstellingen
Collecties van Mail-Art artiesten zijn tentoongesteld in zogenaamde "Communicatie-Musea" als het Museum of Instant Image en The Electronic Museum of Mail Art.

Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Mail-Art


Pageviews vandaag: 34.