kunstbus

Ben jij de slimste mens? Test je kennisniveau op YaGooBle.com.

Marianne Aartsen

Nederlandse graficus, schilder, beeldhouwer, geboren te Arnhem 26-4-1950,

Naamsvariant: Marianne Reina Aartsen,

In 2000 verscheen "Solstitium", een dichtbundel van Eva Gerlach met tekeningen van Marianne Aartsen bij de uitreiking van de PC Hooftprijs aan Eva Gerlach.

2003 - 23 januari - Het boek "Jaagpad" met 21 schilderijen van Marianne Aartsen en 21 gedichten van Eva Gerlach verschijnt.

2003 - "PASSAGES" van Marianne Aartsen in het Stedelijk Museum Roermond
In de expositie is werk uit de laatste vijf jaar te zien: schilderijen, aquarellen, beelden en schilderingen op keramiek. Marianne Aartsen heeft de afgelopen jaren gereisd en geƫxposeerd in Mali. Indrukken van dit Afrikaanse land komen terug in haar werk. De figuratieve elementen raken steeds meer op de achtergrond maar zijn wel nog aanwezig. Het expressieve kleurgebruik en de suggestieve gelaagdheid maken de werken compleet. Marianne Aartsen schildert met grote kracht beelden van tederheid. In de expositie is alle werk te zien, dat is gepubliceerd in "Jaagpad".

Marianne Aartsen heeft een fascinatie voor de haas. Ze stelde ook een boek met Afrikaanse verhalen over de haas samen Fascinatie van de haas (Edition Glance-aside, Maastricht, ISBN 9080797715).


Test je competentie op YaGooBle.com.

Pageviews vandaag: 1352.