kunstbus
Dit artikel is 01-11-2008 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Martin Barre

Martin Barré

Doorverwijspagina

Martin Barré is een Frans schilder, geboren in 1924 te Nantes - overleden in 1993. Woonde en werkte in Parijs.
Vanuit een bewuste afkeer van alle beschrijvende elementen in de abstractie creëerde hij een op Kasimir Malewitsch georiënteerde, helder en sterk gestructureerde geometrische vormenwereld tegen een monochrome achtergrond.


Martin (Lancelot) Barre Brits gitarist, (Birmingham, 17 november 1946). Martin (Lancelot) Barre is een prominent lid van de progressieve rockband Jethro Tull. Martin volgde Tony Iommi op in de band, en speelt op alle studioalbums behalve het debuutalbum This Was. Hij speelt elektrisch gitaar, maar op enkele nummers ook akoestische gitaar, mandoline of zelfs dwarsfluit. Bij het grote publiek is Barre onbekend, waarschijnlijk mede omdat hij de schijnwerper moet delen met een van meest excentrieke rockmuzikanten: Ian Anderson. Maar vakgenoten zien hem als een van de meest onderschatte gitaristen in de muziekwereld. Zijn stijl wordt omschreven als een combinatie van blues en heavy metal.
Naast zijn werk in Jethro Tull heeft Barre vier soloalbums gemaakt: A Summer Band (1992), Trick Of Memory (1994), The Meeting (1996) en Stage Left (2003). Bij het beluisteren van deze albums merk je dat Barre bij Jethro Tull een dikke vinger in de pap heeft qua 'sound'.
Barre heeft in de beginjaren naast muzikant ook een opleiding tot landmeetkundige en architect afgemaakt. Zijn muzikale carrière begon hij als saxofonist en fluitist in jazzbands, en voordat hij in Jethro Tull zat was hij gitarist van de band Gethsemane. Barre heeft zijn eigen opnamestudio, woont in Engeland en heeft een vakantieverblijf in British Columbia, Canada. Hij en zijn vrouw Julie hebben twee kinderen - Cameron en Jennifer. - (http://nl.wikipedia.org/wiki/Martin_Barre)Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 852.