kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Martin Rous

Martin Rous Sr., Martin Hubert Willy Rous, non-figuratief schilder en tekenaar, geboren 9 oktober 1939 in Bandung (Java), Cimahi (Indonesiƫ).

Martin Rous heeft een groot en veelzijdig oeuvre opgebouwd. Vanuit een diep besef van de rijke traditie van de schilderkunst is Rous voortdurend op zoek naar een nieuwe betekenis en een nieuwe expressiviteit in het schilderen. Zijn grote, abstracte schilderijen, kenmerken zich door de intensiteit van de verflagen, de kleur en het handschrift.

Hij exposeerde onder meer in het Haags Gemeentemuseum, het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Van Abbemuseum in Eindhoven. Zijn werk was te zien in talrijke presentaties in binnen- en buitenland en bevindt zich in belangrijke particuliere en museale verzamelingen, waaronder de Haagse Stadscollectie.

Rous volgde zijn opleiding in Den Haag, aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en aan de Vrije Academie.

Prijzen: Ouborgprijs (1996)
Martin Rous richt zijn onverbiddelijke concentratie op de schilderkunst. Hij heeft een groot en veelzijdig oeuvre opgebouwd. Vanuit een diep besef van de rijke traditie van de schilderkunst is Rous voortdurend op zoek naar een nieuwe betekenis en een nieuwe expressiviteit in het schilderen. Zijn grote, abstracte schilderijen, kenmerken zich door de intensiteit van de verflagen, de kleur en het handschrift.

Martin Rous Jr., Martin Hubert Eduard Rous, geboren 28 augustus 1962 in Leiden. Woont en werkt in Den Haag.
Martin Rous jr. maakt abstracte schilderijen in olieverf.
Opleidingen:
. Geschiedenis en filosofie Rijksuniversiteit Leiden (1981 - 1986)
. Ateliers '63, Haarlem (1986-1988)


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.