kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Nick Andrews

Nick Andrews (1972)

Geboren in Londen. Woont en werkt in Antwerpen.

Nick Andrews brengt toegankelijke doeken, kleurrijk en barstensvol energie. Zijn werken zijn documenten die soms een loopje met de werkelijkheid nemen. 'Ik creƫer iets wat daarvoor niet bestond en dat breng ik naar de buitenwereld. (...) Een soort van documentenverzameling.'

Nick Andrews mag worden gerekend tot de meest boeiende beloftes van de jongste generatie schilders. De doeken uit Andrews' debuutperiode tonen een schijnbaar chaotische opeenstapeling van tekens, slogans en beelden. Ondermeer het doorgedreven ritmische van een schilder als Fred Bervoets galmt erin na.
Andrews' meer recent werk is uitgesproken figuratief. Het vaak bijzonder vrolijke koloriet en de dynamische tekenstijl geven zijn schilderijen keer op keer een enthousiast expressief karakter.
Thematisch put Andrews uit de alledaagse realiteit rondom hem, waarbij de klemtoon lijkt te liggen op de onbezorgde kant van het levensgenieten. Stilistische trekjes zoals een schichtig, flitsend lijnaccent of het motief van een paardjesmolen die gezwind flapperend opgaat in een labiel tollende draaibeweging verraden echter een kritisch randje.
Annelies Vantyghem

13/01/2007 <> 22/02/2007 Galerie De Zwarte Panter The Beaten Track

Websites: www.rubenianum.be, www.untitledfoundation.be

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.