kunstbus
Dit artikel is 10 03 2017 15:55 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Norman Beierle

Norman Beierle (Wehr/Baden, Duitsland, 1967)

 Norman Beierle gebruikt als uitgangspunt voor zijn schilderijen 'found footage': film, dia's en foto's die hij vindt op rommelmarkten of die op andere manier in zijn bezit komen. Het gaat vaak om familiefoto's, vakantiekiekjes, foto's van verjaardagsfeestjes e.d; foto's die vrijwel inwisselbaar zijn. Iedere familie, waar dan ook, heeft waarschijnlijk dezelfde soort foto's in hun albums zitten. Beierle schildert deze taferelen na waarbij hij de meest afleidende elementen weglaat, de doeken in één kleur schildert en vaak de scherpe contouren vervaagt.

(Norman Beierle & Hester Keijser)
Norman Beierle en Hester Keijser werkten tussen 1995 en 2009 samen als kunstenaarsduo. 'De werking van Thomas Bernhard' (installatie Leiden Cultuurstad 1997),
'Pictures from home' (opdracht Rabobank Cultuurprijs 1998),
'Marinus spreekt' (paranormale geluidsinstallatie voor de tentoonstelling Brand Meester! over Marinus van der Lubbe, CBK Leiden 1999),
'Reconstructing abstract public art in Holland' (Rijnlands Architectuur Platform en Budapest 2000),
fotograaf Israël David Kiek (1811-1899)
Het Kiekmonument vormt een logische ontwikkeling in het werk van deze kunstenaars, waarin fotografie, 'found footage' en cultureel erfgoed een belangrijke rol spelen.

Samen met bewoners uit een flat in Delft wordt gewerkt aan een scheurkalender voor 2004. Bewoners leveren materiaal en bijdrages aan voor de kalender en de kunstenaars zorgen voor een passende vormgeving en de verdere productie van de kalender tot een marktconform produkt.

Naar aanleiding van het beleid van minister Rita Verdonk t.a.v. asielzoekers hebben zij de Stichting Paspoort-Donor in het leven geroepen. - 28.01.2004 03:02
Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen rond uitgeprocedeerde asielzoekers hebben wij een internet-site opgezet, waar je je kunt registeren als paspoort donor. Donor-codicil, formulier en poster als PDF bestand! (35kb)

Als kunstenaars ondersteunen wij het groeiend verzet tegen het besluit van Verdonk met het even briljante als onmogelijke plan voor het paspoort-donorschap. Net zoals je met het schenken van een donornier het leven kan redden van een medemens, zou het mogelijk moeten zijn na je dood je paspoort en daarmee je staatsburgerschap af te staan aan een vreemdeling die zo'n Nederlands paspoort hard nodig heeft om eindelijk een normaal, menswaardig leven te kunnen leiden.

Zie ook nl.indymedia.org

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.