kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Par Stromberg

Pär Strömberg

Pär Strömberg (1972) studeerde aan het College of Art, painting department, Örebro, Sweden(1994-1996) en aan de Gerrit Rietveld Academie(B.A.), free-media department, (1996-1999) in Amsterdam. Werkt in Amsterdam en Örebro, Zweden

Zijn schilderijen ontstaan niet vanuit de precieze waarneming, maar vanuit het geheimzinnige beeld van de bossen in Zweden, zoals dat naar voren komt in volksverhalen en misdaadverslagen. Zijn werk is gebaseerd op de natuur van zijn geboorteplaats in midden Zweden. Twee jaar was hij professioneel snowboarder. Deze elementen vinden we terug in de ijlheid en lichtheid van zijn schilderijen. Soms maakt hij gebruik van stilgezette filmbeelden, die hij vertaalt in het medium van de schilderkunst.

Pär Strömberg was één van de deelnemers aan 'For Real' in het Stedelijk Museum Amsterdam, 2000.

Pär Strömberg had onder andere exposities bij het Stedelijk Museum Bureau Amsterdam (2002, Museum Utrecht (2002, De Biënnale van de eenminuten).

2003 - Wim Izaksprijs 2002 voor Par Stromberg,
De jury heeft besloten dit jaar de Wim Izaks prijs uit te reiken aan Par Stromberg. Deze jonge kunstenaar wekt hoge verwachtingen en op zeer jonge leeftijd geeft hij al blijk van zowel technische als inhoudelijke kwaliteiten. Hij heeft een persoonlijke, herkenbare en eveneens geheimzinnige beeldtaal, waarbij hij zijn techniek en het verhaal dat hij wil vertellen - zijn inhoudelijke drijfveer - op een zelfverzekerde manier weet over te brengen. Bovendien is de jury van mening dat hij de traditie van de weergave van het noordelijk licht - hij is van Zweedse afkomst - op een eigen manier weet weer te geven.

Relevante verwijzingen: http://www.loerakkergalerie.nl/

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 62.