kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Paul M. Smith

Paul M. smith

Engelse fotograaf en videokunstenaar, (Londen, 1969)

Paul M. Smith zien we vier stoere jongens in een Engelse pub, die vol overtuiging de Tequila-fles laten rondgaan. Na verloop van tijd ontdekt de kijker dat alle vier de kroegtijgers klonen zijn van één en dezelfde hoofdrolspeler: Smith zelf.

1999 - Paul M. Smith figureert eveneens zelf in realistisch lijkende soldatenfoto's van manschappen die vechten en feesten.

Paul Smith in Gemeentemuseum Helmond
Paul Smith onderzoekt in zijn foto- en videowerken al meer dan tien jaar het begrip 'mannelijkheid'. Zo is hij eerder in de huid gekropen van de kroegtijger (over dat thema bezit het Gemeentemuseum Helmond een hilarische video), de soldaat en de jager. In een andere video in het bezit van het Gemeentemuseum Helmond onderzoekt hij de 'celebrity'. Smith gebruikt zichzelf altijd als basis voor iedere foto. Het museum bezit vier werken uit de serie 'Mr. Smith', foto's van beroemdheden die allen de huid van Paul Smith hebben gekregen. De identificatie tussen de fan en de beroemdheid heeft hier vergaande gevolgen. Daardoor roept Smith vragen op over onze drang naar verering en identificatie. Naast Smith' zelfportret toont het museum ook de portretten van Michael Jackson, Elvis Presley en Andy Warhol. .

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 622.