kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Pepijn Provily

In 1994 studeerde Pepijn Provily af aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Een groot aantal tentoonstellingen, waaronder Peiling 4 in 1995 in het Groninger Museum, publicaties en opdrachten volgden.

De foto's van Pepijn Provily gaan over zichzelf, over zijn eigen wereld. Het zijn authentieke beelden, die niet worden gemanipuleerd. Hij ensceneert zoals een schilder zijn stillevens opstelt, of een model neerzet: heel zorgvuldig, besloten en intiem. In formeel opzicht sluit zijn werk dan ook nauw aan bij de traditionele beeldende kunst.

Uit de geënsceneerde stillevens van Provily spreekt grote aandacht voor het samenspel van compositie, kleur en licht. Met een groot gevoel voor visuele dichtkunst verwerkt Provily alle mogelijke beeldelementen in zijn geënsceneerde stillevens.

De evenwichtige settings, de ingehouden belichting en de gedempte kleuren zorgen voor een serie liefdevolle portretten. Hij fotografeert mensen van vlees en bloed waardoor de afstand tot de beschouwer klein blijft.

Pepijn Provily legt zijn eigen visie op de werkelijkheid vast door zijn modellen zó in een zorgvuldig samengesteld decor te laten poseren dat er een verborgen werkelijkheid aan de oppervlakte komt. Hij geeft zijn foto's hun onmiskenbare Provily-identiteit mee door soberheid te betrachten, in vorm en kleur.


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 367.