kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Ronald Westerhuis

Geboren in 1972 te Tiel. Woont en werkt in Zwolle.

Website: sculptuur gaat door waar de natuur ophoudt'

Met mijn werk probeer ik het materiaal waar ik eigenlijk exclusief mee werk, zijnde roestvrij staal dichter bij het publiek te krijgen door de andere schoonheid te laten zien i.p.v. bijv. de industrietoepassing. Het materiaal is zo weerbarstig en daarom ook zo miskent, dus een ideaal medium.

Zijn monumentale beelden worden wel getypeerd als strak, maar ook als 'kwestbaar met een hoog aaibaarheidsgehalte'.

Ronald ontwikkelt zich razendsnel tot een internationaal bekende kunstenaar. Na zijn expositie tijdens de Floriade 2002 is hij gevraagd de Olympische Vlam voor de spelen van 2008 in Peking, China te maken.

Heeft wereldwijde publiciteit gehad bij de onthulling van zijn sculptuur in het Holland Heineken Huis in Athene 2004 door Erica Terpstra.

10 juni 2005
Beeldend kunstenaar Ronald Westerhuis ontwerpt zes kolossale beelden van roestvrij staal voor de wereldtentoontstelling in 2010 in Shanghai. De beelden variƫren van 20 tot 56 meter hoogte. Dat heeft de in Tiel geboren kunstenaar vrijdag bevestigd na een bezoek aan Shanghai, waar de stadsbouwmeester hem de opdracht gaf. Met de opdracht is volgens Westerhuis circa een half miljoen euro gemoeid. De geheel uit roestvrij staal opgetrokken beelden komen tijdens de tentoonstelling op een prominente plaats langs de invalsweg naar Shanghai te staan. Volgens Westerhuis worden het abstracte beelden. Over het ontwerp wil hij nog weinig kwijt. "De beelden stralen snelheid en groei uit: Shanghai als centrum van de wereld", omschrijft hij cryptisch. Westerhuis, die graag hoge en grote beelden van roestvrij staal ontwerpt, presenteert 20 juni de schetsen en maquette van de zes beelden aan de stadsbouwmeester van de Chinese stad.

4 december 2007 Prins Albert koopt werk Zwolse kunstenaar
(ANP) - Prins Albert van Monaco heeft een kunstwerk gekocht van de Zwolse kunstenaar Ronald Westerhuis. Het roestvrijstalen beeld, getiteld Balanced, komt in de paleistuin van de Grimaldi's te staan. De 36-jarige Nederlander was onlangs in het prinsendom op uitnodiging van de Prinses Stephanie Stichting, die een veiling hield om geld in te zamelen voor aids-bestrijding. Wat Prins Albert heeft neergeteld voor het kunstwerk wil Westerhuis niet zeggen. ,,Dat is niet aan mij, maar aan de stichting'', meent hij. ,,Maar Albert heeft absoluut verstand van kunst. Hij wil de paleistuin uitbreiden met modern, abstract werk.''

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 731.