kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Sjaak Langenberg

Beeldend kunstenaar en publicist, geboren 10 juni 1968 te 's-Hertogenbosch.

Website: maat gesneden kunstwerken (of teksten), maar wel kunstwerken met een angel die de toeschouwer en de omgeving waarin ze geplaatst worden alert houden. Interventies in de openbare ruimte zijn zijn tweede natuur.
Zijn werkterrein is de openbare ruimte, waarin hij als bemiddelaar tussen verschillende disciplines en ogenschijnlijk conflicterende werelden optreedt. Afhankelijk van de locatie en het concept kiest Langenberg bij elk project het medium dat hij het meest geschikt acht, en 'regisseert' hij elementen uit het dagelijkse leven tot bijzondere gebeurtenissen. Hij kiest telkens voor de vorm die het best bij de ter plekke ontwikkelde visie past. Dezelfde onbevangenheid vraagt hij van het publiek dat geconfronteerd wordt met de interventies.

Sjaak Langenberg volgde in de jaren 1989-1993 een opleiding aan de Academie voor Kunst en Vormgeving te Den Bosch. Sinds de publicatie 'Beeldhouwen met pleinvrees' in 1997 fungeren zijn teksten als schetsvoorstellen, als verslaglegging van een project of als autonoom product.

2007 - Beeldende kunstprijs 2007 Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant voor Sjaak Langenberg
Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant heeft besloten om de Beeldende kunstprijs 2007, conform de juryvoordracht, toe te kennen aan Sjaak Langenberg uit 's-Hertogenbosch.
De prijs bedraagt € 10.000,-- en wordt op 16 november 2007 uitgereikt door de Commissaris van de Koningin Mw. Maij-Weggen in het museum Jan Cunen te Oss.
De jury bewondert in Sjaak Langenberg zijn unieke manier van werken als beeldend kunstenaar in relatie tot de openbare ruimte. Hij laat daarbij een grote ideeënrijkdom zien, waarmee hij processen in belevingen van anderen op gang brengt.

Websites: www.nbks.nl


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.