kunstbus
Dit artikel is 01-01-2016 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Alice Walker

Afro-Amerikaanse auteur en feminist geboren 9 februari 1944 in Eatonton, Georgia, Verenigde Staten.

Alice Malsenior Walker won de Pulitzer-prijs voor fictie voor het boek The Color Purple.

Haar familie heeft afkomst uit Cherokee, Schotland en Ierland. Na de middelbare school ging ze naar het Spelman College in Atlanta en kreeg haar diploma in 1965 van het Sarah Lawrence College in Yonkers. Gedurende haar eerste jaar op de school ging ze naar Oeganda als uitwisselingsstudent.

The Color Purple werd in 1985 verfilmd door Steven Spielberg. De film werd genomineerd voor zeven Oscars, maar verzilverde hier geen van.
Het verhaal speelt zich af in Georgia in 1909. Celie is jarenlang misbruikt door haar stiefvader en heeft op jeugdige leeftijd zelf al twee kinderen op de wereld gezet, die ze allebei heeft moeten afstaan. Haar grote droom is natuurlijk om haar kinderen, die in Afrika zouden wonen, terug te zien. Als ze veertien is, wordt ze uitgehuwelijkt aan Albert, die haar als een slaaf ziet en alleen maar misbruik van haar maakt. Albert's maƮtresse, Shug Avery, zorgt er samen met Sofia voor dat Celie zich tegen hem kan verweren.
Rolverdeling:
Acteur - Personage
Whoopi Goldberg - Celie
Oprah Winfrey - Sofia
Danny Glover - Albert
Margaret Avery - Shug Avery


Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Alice_Walker

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.