kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Bernhard ChristiansenBernhard Christiansen is schrijver en theatermaker. Tevens is hij de initiator van het absurdistische podium 'Blauw.' Zijn nieuwe theaterstuk 'Platonia', samen met dichter Sylvia Hubers', gaat op 22 februari 2008 in Alkmaar in première.

''Iedereen heeft last van taken en opdrachten. Mijn taak is het om al te vrolijke mensen in de triestheid en al te trieste mensen in de lichtheid van het bestaan in te wijden. En om via vervreemding voor meer helderheid te zorgen. Om deze doelen te bereiken ga ik mij in verschillende artistieke genres wentelen: literatuur, cabaret en theater.''

Dichter Bernhard Christiansen (1967) uit Nieuwegein is zaterdagavond 8 december verkozen tot Nationaal Kampioen Poetry Slam 2007.

Christiansen kwam tijdens de landsfinale in Utrecht uit voor de poetry slam Enschede. Hij won met een nipte meerderheid van stemmen ontving voor zijn winst de landstitel, de slamtrofee 'De Gouden Albatros' en een geldprijs van 1.000 euro uit handen van regerend kampioen Krijn Peter Hesselink. Ook zal de winnaar een optreden verzorgen tijdens Lowlands 2008. Christiansen is de zesde winnaar van het NK Poetry Slam, georganiseerd door stichting Po√ęziecircus.

De jury bestaande uit Ilja Leonard Pfeijffer (dichter/criticus), Hagar Peeters (dichter) en Bart Chabot roemde Christiansen om zijn ijzersterke teksten en cabareteske performance. Jurylid Ilja Leonard Pfeijffer sprak van een "adembenemend weergaloze finale" tussen Bernhard Christiansen en Marlies Somers. "Deze finale zou een avondvullende voorstelling kunnen worden," aldus Pfeijffer. "Ze versterkten elkaar in hun voordracht," aldus jurylid Hagar Peeters. Somers kreeg net iets meer stemmen van het publiek, maar de jury oordeelde ten feveure van Christiansen.

Zie voor meer informatie: www.bernhardchristiansen.nl

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 745.