kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Erik Lindner

Erik Lindner (Den Haag, 1968)

Nederlandse dichter,

Erik Lindner verliet op zijn veertiende de middelbare school en werkte onder meer als docent aan de Gerrit Rietveld Academie.

Hij draagt sinds 1984 voor en was te gast op verschillende internationale festivals.

Erik Lindner debuteerde in 1996 met de dichtbundel Tramontane, die in korte tijd was uitverkocht. Hij debuteerde in de Kleurenreeks van uitgeverij Perdu en verhuisde daarna naar De Bezige Bij.

Van 1998 tot 2003 was hij als free-lance programmaker verbonden aan het Institut Néerlandais in Parijs.

Zijn tweede bundel Tong en trede verscheen bij De Bezige Bij in 2000.

In 2002 was hij te gast op Poetry International.

Samen met Henk Pröpper stelde hij in 2003 een bloemlezing samen met Nederlandse dichters in Franse vertaling, Le verre est un liquide lent; 33 poètes néerlandais.

In november 2004 verscheen zijn nieuwe bundel Tafel.
In Tafel combineert Erik Lindner de toegankelijke stijl van zijn debuut met de eigenzinnige durf van zijn tweede bundel. In zijn gedichten suggereert iedere regel een voortdurende beweging. Op verrassende wijze monteert de auteur beelden, voorwerpen en gebeurtenissen. In wat hij beschrijft - omgevingen en voorvallen in die omgevingen - stelt hij het detail centraal. Die treffen niet alleen door hun typerende kracht, maar ook door hun metaforische lading.

Met Tafel voltooide Erik Lindner een trilogie waarin elk beeld steeds prominenter en scherper naar voren komt.. In de serie 'Kleine vergissingen, simpel gezichtsbedrog' huldigt hij de waarachtige waarneming van het luie oog, de indruk die altijd weer anders is dan het op het eerste gezicht lijkt.

Websites: www.debezigebij.nl, poezierapport.blogspot.com, meander.italics.net, www.poetry.nl, boeken.vpro.nl, www.epibreren.com, www.annettevandenbosch.nl

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 58.