kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Hilton Kramer

geboren 1928 te Gloucester, Massachusets
Amerikaans kunstcriticus en cultureel commentator

Hilton Kramer kreeg zijn opleiding aan de Syracuse Universiteit, Columbia Universiteit, Harvard Universiteit, Indiana Universiteit en de New School for Social Research. Kramer werkte als redacteur van Arts Magazine, als criticus voor The Nation, en van 1965 tot 1982 als kunstcriticus voor de New York Times. Hij publiceerde ook in het 'Art and Antiques Magazine en de New York Observer.

In de loop van zijn carrière, raakte hij in de clinch met de politieke standpunten van links-midden en wat hij signaleerde als het esthetisch nihilisme, wat een grote meerderheid van de 20ste eeuwse kunstenaars en critici karakteriseerde. Deze positieverandering leidde ertoe dat Kramer ontslag nam bij de New York Times in 1982, waarop hij The New Criterion stichtte, nu een prominent conservatief tijdschrift waarvan Kramer de hoofdredacteur en uitgever is.

In zijn recensie in 2003 van Anne Applebaum's ,Gulag - A History, nam Kramer een sterk anti-Stalinistisch standpunt in. In zijn The Twilight of the Intellectuals in 1999, verdedigde hij de anti-Stalinistische standpunten van kunstcriticus Clement Greenberg.

Hilton Kramer is gevestigd in Manhattan en Westport, Connecticut.


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 32.