kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Kluun

Raijmondus Godefriedus Norbert (Raymond) van de Klundert (Tilburg, 17 april, 1964) is een Nederlands schrijver, die publiceert onder het pseudoniem Kluun.

Website: marketing. In 2001 verloor hij zijn eerste vrouw op 36-jarige leeftijd aan kanker. Hij verkocht zijn marketingbureau, vertrok met zijn 3-jarige dochter naar Australië en verwerkte zijn ervaringen in zijn debuutroman Komt een vrouw bij de dokter (2003). Het boek werd bijzonder slecht ontvangen; recensenten beoordeelden het in meerderheid als oppervlakkig en bij vlagen ronduit plat. Desalniettemin werd het één van de best verkochte Nederlandse debuutromans sinds jaren: ruim 500.000 exemplaren gingen over de toonbank. De filmrechten werden binnen vier maanden verkocht en de roman wordt in het Duits, Engels, Frans, en nog enkele andere talen vertaald. In 2006 won hij met het boek de NS Publieksprijs.

Van de Klundert schreef daarna in 2004 zijn tweede boek Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!, waarin aanstaande vaders het nodige kunnen lezen over de zwangerschap. Dat leverde hem de kwalificatie "mannelijke tegenhanger van Daphne Deckers" op.

Een vervolg op zijn debuutroman, met de titel De weduwnaar, is in 2006 uitgekomen. Binnen vier weken werden, ondanks wederom vernietigende recensies, 100.000 exemplaren verkocht. In totaal gingen in 2006 320.000 exemplaren van De weduwnaar over de toonbank.

Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Kluun.


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.

Pageviews vandaag: 33.