kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

L. Ron HubbardLafayette Ronald Hubbard (Tilden (Nebraska), 13 maart 1911 - San Luis Obispo, (Californië), 24 januari 1986), beter bekend als L. Ron Hubbard, was een productieve en controversiële Amerikaanse schrijver en oprichter van Scientology. Naast boeken over filosofie, zelfontplooiing en management, schreef hij sciencefiction, essays en gedichten.

De Scientologykerk heeft veel biografische informatie gepubliceerd met uitzonderlijke beweringen over het leven, de carrière en de ideeën van Hubbard. Over een aantal feiten is men het eens.

Hij publiceerde veel verhalen en novelles in populaire tijdschriften gedurende de jaren '30. Hubbard ontwikkelde zich als schrijver van (science) fictie, fantasieverhalen, westerns en avontuurverhalen. Final Blackout, een verhaal uit de oorlog in Europa, en Fear, een psychologisch griezelverhaal, worden als de beste voorbeelden beschouwd.

In mei 1950 publiceerde Hubbard een boek over zelfverbetering, Dianetics, The Modern Science of Mental Health. Met Dianetics (Ned. Dianetica) introduceerde Hubbard het concept dat hij "auditing" noemde: een proces dat hij tijdens een TV-interview uit die tijd omschreef als "onthypnotiseren"; een therapie gebaseerd op het neutraliseren van destructieve kracht van in het geheugen opgeslagen registratie van traumatische gebeurtenissen.

Volgens het Guinness Book of Records is Hubbard de meest vertaalde auteur ter wereld (oktober 2005). Het nieuwe wereldrecord bevestigde officieel de 65 talen waarin zijn boeken zijn gepubliceerd.

Websites: GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/L._Ron_Hubbard.


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.