kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Leif Davidsen

Deens schrijver en journalist, geboren in Otterup, 25 juli 1950. Momenteel woont hij in Kopenhagen. In Nederland is Leif Davidsen vooral bekend door zijn thrillers, die door uitgeverij De Geus uitgegeven worden.

Leven en werk
Davidsen studeert in 1976 af aan de Hogeschool voor de Journalistiek van Denemarken. Hij krijgt hierna werk als buitenlandredacteur en correspondent in Moskou voor Danmarks Radio. In 1984 komt zijn eerste roman uit, Uhellige alliancer (Onheilige allianties). Van het boek Den russiske sangerinde (De Russische zangeres, 1988) is in 1993 een film gemaakt met dezelfde titel en zijn roman Den serbiske dansker (1996, Ned.vert. Enkele reis Kopenhagen, 2001) is als 3-delige tv-serie verfilmd. Zijn thrillers zijn fictie, maar liggen vaak dicht tegen de politieke werkelijkheid aan. Behalve thrillers schrijft Davidsen ook andere boeken, met name over de Sovjet-Unie.

De romans van Davidsen zijn in meerdere talen vertaald, waaronder het Engels, Duits en Frans. Lime's billede (1998) is het eerste boek van Davidsen dat naar het Nederlands wordt vertaald en komt uit onder de naam De vrouw op de foto (2000). Hierna komen nog vier boeken uit in Nederland.

Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Leif_Davidsen

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.

Pageviews vandaag: 834.