kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Martin-van-Amerongen-Prijs

Martin van Amerongen Prijs

Ter gelegenheid van zijn 130-jarig bestaan heeft De Groene Amsterdammer een nieuwe essay-prijs in het leven geroepen, vernoemd naar zijn legendarische hoofdredacteur: de Martin van Amerongen Prijs. De prijs wordt toegekend aan een Elektronisch Essay.

Een elektronisch essay is het ruimst denkbare essay. Het kan een opstel zijn dat op een computer is geschreven en per floppy wordt verstuurd. Het kan een muziekstuk zijn met tekst, een fototentoonstelling met bronvermelding, een film met annotatie of een ontsloten bibliotheek. Ook methodes en instrumenten van kennisoverdracht en meningsvorming die nog ongekend zijn, kunnen in een elektronisch essay worden gebruikt.

Amsterdam (ANP) - Wanda Perez wint Martin van Amerongen Prijs
Wanda Perez heeft voor haar essay 'Een blog voor je kop' de Martin van Amerongen Prijs gekregen. Dat maakte juryvoorzitter Sacha de Boer zaterdag tijdens De Avond van de Groene Amsterdammer bekend. Perez krijgt 2500 euro en haar essay wordt in het komende nummer van het tijdschrift De Groene Amsterdammer gepubliceerd.
De prijs is ingesteld door De Groene Amsterdammer voor een oorspronkelijk essay over het thema van de Avond; Elke mening telt, telt elke mening? De jury koos uit een vijftigtal inzendingen het essay van Perez als beste. Via de website van het tijdschrift hebben enkele duizenden bezoekers de afgelopen weken gestemd op een inzending voor de Publieksprijs van 1000 euro. Het beeldessay van Jaap de Jonge en Joke Hermsen kreeg uiteindelijk de meeste stemmen.
JURY: mw Sacha de Boer (vz., NOS-Journaal, fotografe), dhr. Erik Kessels (KesselsKramer) en mw Barbara Visser (beeldend kunstenaar).


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.