kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Marvel

Marvel Comics is een Amerikaanse uitgever van stripboeken gepubliceerd door Marvel Entertainment. Het bedrijf heeft als bijnaam The House of Ideas (het ideeën huis). Dit vanwege de vele strips en stripseries die het bedrijf uitbrengt.

Het bedrijf is vooral bekend van strips over the Fantastic Four, Spider-Man, The Incredible Hulk, Avengers, Iron Man, Daredevil, Captain America en X-men. Tevens heeft het over Elektra (een van de personages uit Daredevil) een filmscript geschreven, deze film is in 2005 uitgekomen.

Het bedrijf werd in 1939 opgericht door Martin Goodman onder de naam Timely Comics. In de jaren 50 en 60 begon het bedrijf met het produceren van superhelden strips. Tegenwoordig is het bedrijf gelokaliseerd in New York City en heeft daar meerdere vestigingen.

Een van de bekendste medewerkers van het bedrijf is bedenker Stan Lee. Een beroemde voormalige medewerker is Jack Kirby.


Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Marvel_Comics

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.