kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Midas Dekkers

Midas (eigenlijk: Wandert) Dekkers (22 april 1946, Haarlem) is bioloog en schrijver van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen. Hij woont in Weesp.

De bekende kinderboekenschrijver liet ruim vijftig kinder- en jeugdboeken het licht zien, waarvan de meeste verhalen bevatten. In zijn niet-fictionele jeugdboeken schrijft Dekkers op zijn terrein als bioloog. Daarnaast schrijft Dekkers ook fictioneel proza voor volwassenen. Als bioloog is Dekkers bekend door zijn scherpe observaties. Biologisch-wetenschappelijke thema's weet hij met gevoel voor humor uit de doeken te doen. Dankzij zijn schrijfstijl kennen zijn boeken veel herdrukken.

Boeken
In zijn boek Lief Dier beschrijft Dekkers bestialiteit in de Westerse samenleving.

De Vergankelijkheid gaat over het einde dat elk leven onherroepelijk kent, en meer nog over de vraag hoe de mens omgaat met de ouderdomsfasen die aan zijn dood voorafgaan, of hoe de mens die fasen tracht te ontwijken.

In De Larf betoogt Dekkers dat de mens eigenlijk als niet-mens geboren wordt en in zijn volwassenwording een larvenfase doormaakt, net zoals bijvoorbeeld vlinders. Ook is er een kritische noot in te lezen ten overstaan van het hebben van kinderen.

In augustus 2006 verscheen "Lichamelijke Oefening", waarin Dekkers de stelling ontkracht dat lichaamsbeweging en sport gezond zouden zijn voor de mens.

Andere media
Sinds 1980 is Dekkers columnist bij het VARA-radioprogramma Vroege Vogels en VARA TV Magazine. Hij werkt ook regelmatig voor de TV. Zo maakte hij onder andere de kinderprogramma's "Max Laadvermogen" en "Pootjes". Tegenwoordig is hij werkzaam voor het programma "Nieuwslicht".

Websites: GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Midas_Dekkers

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.

Pageviews vandaag: 760.